BeHabitat - Cases Eficients i Saludables _ Projectes

DETALL PROJECTES – BEHABITAT

Aprofitem els recursos naturals

CASA SOSES

Arquitecte: Josep Bunyesc
Superfície: 200 m2
Població: Soses
Any construcció: 2020
Qualificació energètica: A

Habitatge unifamiliar entre mitgeres

Es projecta un habitatge unifamiliar sobre una estructura existent, de planta baixa formada per parets de càrrega de ceràmica i forjat de fomigó armat. Sobre el qual, es desenvolupa un habitatge de 3 plantes en estructura de fusta de clt. En aquest cas, el propietari canvia la tipologia constructiva en aquesta segona fase de la remunta, ja que es coneixedor dels grans estalvis econòmics que suposa viure en una construcció amb principis bàsics de passive house o casa passiva,  ja que viura en una edificació de molt baix consum energètic nzeb.

CASA LLUÍS COMPANYS

Arquitecte: Oriol Aubets – Behabitat
Superfície: 100 m2
Població: Lleida
Any construcció: 2019
Qualificació energètica: A

Reforma integral d’habitatge a la població de Lleida. Aquest presenta uns acabats originals dels anys setanta.

La proposta de millora es treballa en dues vessants, l’actualització als estandards d’acabats actuals i la millora energètica. Un cop finalitzades les obres, el client es troba molt satisfet, ja que segons ens explica, quan no habitava l’habitatge en època hivernal, aquest assolia una temperatura interior de 15ºC. Actualment, l’immoble no baixa dels 19-20ºC en ple hivern. Per tant, invertir en millorar l’envolvent mitjançant aïllament tèrmic, es assegurar un gran estalvi econòmic, al llarg de tota la vida útil de l’immoble.

CASA TÀRREGA

Arquitecte: Josep Bunyesc
Superfície: 265 m2
Població: Tàrrega
Any construcció: 2019
Qualificació energètica: A

Es projecten dues intervencions, en habitatge existent, ubicat a Tàrrega.

Per una banda, la remunta d’una planta primera diàfana, a quatre vents,  garantint per la seva orientació l’assolellament directe a façana, s’executarà amb panells prefabricats de fusta contralaminada, clt . La segona consisteix en millorar l’envoltant tèrmica de l’habitatge existent. Per una banda, es substitueix la coberta inclinada existent per una de plana. Per l’altra, es millora l’aïllament tèrmic de la façana treballant exteriorment amb un sistema tipus “Sate” i aconseguint una classificació energètica superior a classe A i camí del estandar Passive House o casa passiva o nZEB.

CASA CERVERA

Arquitecte: Josep Bunyesc
Superfície: 165 m2
Població: Cervera
Any construcció: 2019
Qualificació energètica: A

Habitatge unifamiliar aïllat

Des de Behabitat com especialistes en el sector del passive haus d’estructura de fusta, també realitzem muntatges d’estructures complexes i de gran envergadura com es el cas d’aquesta construcció. Que recull els principis bàsics de passive house o casa passiva, i panells de fusta contralaminada clt, es una edificació de molt baix consum energètic de tipologia nzeb.

CASA BEGUES

Arquitecte: Josep Bunyesc
Superfície: 165 m2
Població: Begues
Any construcció: 2019
Qualificació energètica: A

Habitatge unifamiliar aïllat.

Es projecta un habitatge unifamiliar aïllat desenvolupat en planta baixa i planta primera, ubicat a Begues, en una parcel·la de mes de 600 m2. De caràcter funcional, lluminós, d’alta eficiència energètica,  construït amb materials respectuosos amb el medi ambient i la salut, la construcció també recull els principis bàsics de passive house o casa passiva, i panells de fusta contralaminada clt, habitatge també recollit segons els principis dels habitatges nzeb.

CASA CIUTAT JARDÍ

Arquitecte: Angel Rodríguez
Superfície: 150 m2
Població: Lleida
Any construcció: 2018
Qualificació energètica: A

Habitatge amb panell de fusta clt organitzat en planta baixa i primera. En la planta baixa s’hi troben les estances d’ús comú, dos banys i una habitació, mentre que en l’espai de planta primera si projecten les tres habitacions, un bany, un espai d’estudi i una terrassa.

L’edifici es planteja amb un sistema prefabricat de fusta amb grans gruixos d’aïllament, tant en coberta com en façana, per obtenir un nivell de confort òptim, tant a l’hivern com a l’estiu, amb la mínima aportació d’energia exterior, potenciant el funcionament passiu del edifici. La façana sudoest es planteja amb grans obertures que permeten l’entrada de la llum natural i el sol d’hivern per obtenir el màxim de captació solar passiva.

CASA CANOVELLES

Arquitecte: Josep Bunyesc
Superfície: 340 m2
Població: Canovelles (Vallès Oriental)
Any construcció: 2018
Qualificació energètica: A

Construcció d’estructura de fusta, d’habitatge unifamiliar aïllat desenvolupat en planta baixa i planta primera, al municipi de Canovelles. El programa de necessitats dona lloc a una planta baixa que es destina a garatge, traster, emmagatzematge i ubicació de les instal·lacions. Les peces principals de l’habitatge es distribueixen en la planta primera.  Caracteritzat pel baix consum energètic (nzeb) ja que la construcció es planteja amb principis de casa passiva.

CASA BARCELONA

Arquitecte: Josep Bunyesc
Superfície: 125 m2
Població: Barcelona
Any construcció: 2017
Qualificació energètica: A

Habitatge unifamiliar en testera desenvolupat en planta baixa i planta primera, situat a la trama urbana de Barcelona i respectant la carta de colors i criteris de l’ajuntament de Barcelona.

De caràcter funcional, lluminós, i construït amb materials respectuosos amb el medi ambient i la salut, amb principis  de casa passiva i amb panells de fusta contralaminda clt i orientada a les cases de molt baix consum energètic (nzeb).

CASA BORDETA

Arquitecte: Angel Rodríguez
Superfície: 180 m2
Població: Lleida
Any construcció: 2016
Qualificació energètica: A

Execució d’un habitatge unifamiliar entre mitgeres a Lleida, desenvolupat en planta baixa, primera planta i sotacoberta. Forma part d’un nou concepte d’habitatge de consum casi nul (nZEB). Es planteja amb un sistema d’entramat de fusta amb grans gruixos d’aïllament en l’envolvent exterior, per obtenir un nivell de confort òptim, tant a l’hivern com a l’estiu, amb la mínima aportació d’energia exterior, potenciant el funcionament passiu del edifici. La façana sud-est es planteja amb grans obertures que permeten l’entrada de la llum natural i el sol d’hivern per obtenir el màxim de captació solar passiva.

CASA MAGDA

Arquitecte: Josep Bunyesc
Superfície: 223 m2
Població: Lleida
Any construcció: 2012
Qualificació energètica: A

Habitatge aïllat, construït amb principis de casa passiva. Per tant, assoleix la classificació energètica de classe A. Disseny bioclimàtic per tal d’obtenir el màxim rendiment del sol durant l’hivern i la protecció contra el sol a l’estiu. La construcció és ràpida i en sec, s’acobla amb panells manufacturats i envolupant ventilada. Materials naturals, estructura de fusta i aïllament de llana d’ovella. Sense camps elèctrics en el disseny de l’edifici, fet que comporta confort i salut a l’usuari.

CASA JORDI

Arquitecte: Josep Bunyesc
Superfície: 365 m2
Població: Lleida
Any construcció: 2013
Qualificació energètica: A

Serra del Montsec. Habitatge unifamiliar aïllat amb un consum d’energia gairebé zero, construït amb principis de casa passiva, coneguts com a NZEB. De classe energètica A. Projecte adaptat a l’entorn per tal d’obtenir el màxim rendiment del sol durant l’hivern i la protecció contra el sol a l’estiu. La construcció s’executa amb panells de fusta fabricats al taller i revestiment SATE exterior. Sense camps elèctrics en el disseny de l’edifici. La casa pràcticament només funciona amb energia renovable i sense costos per al futur.

CASA ARBORETUM

Arquitecte: Josep Bunyesc
Superfície: 280 m2
Població: Lleida
Any construcció: 2012
Qualificació energètica: A

Casa unifamiliar entre mitgeres amb planta baixa, primera planta i soterrani per a oficines i habitatges. Tot i que la trama és estreta i profunda, aquest projecte s’intenta obrir el màxim possible cap al sud per tal d’obtenir energia solar passiva lliure, però, al mateix temps, la protecció solar durant l’estiu també és important. Un pati central crea una nova façana sud, que permet la distribució de l’energia solar al llarg de l’edifici, evita la típica façana d’un costat fosc i millora la situació d’un costat de la llum.